QUÈ HEM FET DURANT ELS 4 DARRERS ANYS

Dins del Comitè d’Empresa i de la JPDI:

  • Hem defensat activament les condicions de treball i de vida del conjunt del PDI, especialment del més precari.
  • Hem fet visibles col·lectius històricament oblidats pel comitè i la JPDI, especialment el del professorat associat i els/les investigadores predoctorals i postdoctorals.
  • Quan ha calgut, hem denunciat violacions dels nostres drets com a treballadors/es tant a Inspecció de Treball com als jutjats. Ho fem fet col·lectivament i recolzant accions individuals de PAS i PDI.
  • Hem denunciat activament davant l’Equip de Govern i la resta de sindicats l’ús fraudulent de contractes de pràctiques en PIF (any 2017) i postdocs.
  • Hem exigit reiteradament que cal definir un nou model de plantilla teòrica que acabi amb la utilització sobrevinguda de figures precàries per cobrir recerca i docència.
  • Hem rebutjat de forma frontal les desigualtats i l’explotació dins del propi PDI, amb privilegis per uns grups i precarietat per altres.
  • Hem iniciat i activat múltiples processos de negociació, de vegades amb resultats palpables, com la limitació del frau en alguns tipus de contractes.

Però sobretot no ens hem quedat tancades ni en despatxos ni en les reunions dels organismes unitaris ni amb l’Equip de Govern. Ho hem fet traslladant el màxim d’informació al conjunt dels treballadors i treballadores de la UAB, sobre la situació econòmica, sobre privatitzacions i mercantilització, sobre les nostres condicions laborals i els nostres drets, sobre les implicacions del Model de Dedicació Acadèmica i de la política de ràtios als graus, etc. Podeu trobar més informació, sobre els temes denunciats, sobre els anàlisis fets sobre la nostra universitat i contexte en que ens trobem, o sobre els nostres posicionaments, als comunicats que desde la Secció Sindical de CGT a la UAB hem anat fent al llarga d´aquests darrers anys al nostre blog: https://cgtuab.wordpress.com/

També ho hem fet traslladant les lluites existents en el conjunt de la societat al Campus i implicant-nos-hi com a treballadores i treballadors. Com exemples tenim la vaga general del 3 d’octubre del 2017 en contra la repressió del 1-O i les successives vagues generals feministes del 8-M.

Finalment hem intentant ser una eina de les mobilitzacions i de les lluites col·lectives. Això ha estat i és, per a nosaltres, el més important. En aquest sentit, hem estat al costat dels i les investigadores predoctorals i del professorat associat. Hem legalitzat vagues, la darrera la del 28 de maig del 2019. I, modestament, estem orgullosos i orgulloses d’haver estat una peça important en l’aplicació íntegra de l’EPIF a la UAB. Una eina més per tal de revertir la precarietat.