SEGUIM!

La CGT seguim! No deixem cap PDI fora. No farem cap PAS enrere. Revertim juntes la precarietat fins a fer-la desaparèixer.

Som una opció sindical diferent, autònoma i valenta, que sustenta la seva acció sobre els pilars següents:

  • La participació.
  • L’assemblea com a màxim òrgan de decisió.
  • La transparència i la difusió de la informació.
  • La combativitat davant les situacions de precarietat, injustícia o privilegi.
  • El suport mutu entre col·lectius.
  • L’acció directa.

De la convicció en aquests pilars deriva la nostra crítica a la professionalització del treball sindical. Per entendre’ns: no tenim, ni tindrem mai «alliberats».

Fa anys que formem part de la realitat al Campus de la UAB. Una realitat que volem que sigui viva, activa, digna i valenta. N’hem format part participant en les dinàmiques col·lectives i intentant aportar el nostre gra de sorra en estimular espais amplis, participatius i de debat. Perquè pensem que conjuntament, els i les treballadores de la UAB tenim el dret a definir com volem que sigui la Universitat. I també tenim dret a tenir-hi, nosaltres, un futur.

Des de fa anys hem participat a la JPDI i al Comitè d’empresa del PDI. I sempre ho hem fet des d’aquest prisma: subordinant la nostra participació a aquest principis. Amb errors i encerts, estem convençudes que hem sigut el sindicat que amb més èmfasi hem intentat que la JPDI i el Comitè no suplissin espais col·lectius on, com a PDI, mirem de ser protagonistes del nostre present i del nostre futur.

Per continuar fent-ho, ens tornem a presentar: volem seguir sent una eina útil del PDI i del PAS de la UAB.

Les nostres posicions i propostes per a les eleccions sindicals del 2019 per al PDI i PAS les trobaràs aquí: programa electoral. I aquí un resum: versió resumida.